Hotspot og ESSID

Bruk av ESSID

På Hotspot er det mulig å legge inn ESSID for å skille flere Hostpot fra hverandre,. Men, hvis Hotspot også publiseres via APRS så har vanlig SSID 0-15 en bestemt og spesiell betydning (se Båndplaner / Litt om APRS i menyen over).

Det vil derfor være fornuftig å velge en ESSID som er 16 eller høyere siden disse SSID’er ikke vises på APRS. Da vil det kun være ditt kallesignal som vises på APRS-kartet, dvs uten tillegg av SSID.

Hvis du mot formodning ikke ønsker at ditt Hotspot skal vises på APRS-kartet i det hele tatt, så må du logge inn Brandmeister Network. Her går du så inn på SelfCare og du kan så velge ditt Hotspot under My hotspots nederst til venstre på siden. På høyre siden får du nå opp din side med «Settings of ……».Her finner du så et felt merket Description. Her legger du inn bokstavene NOAPRS (alle store bokstaver), som skal stoppe publisering av ditt Hotspot via APRS. Du må også legge inn Power (ERP) for at det skal virke. Husk da at et Hotspot skal ha mindre effekt enn 20mW.

Bare en tanke …